OVER STAD ANTWERPEN

ONZE ANTWERPEN

Antwerpen is de grootste stad van Vlaanderen en de belangrijkste havenstad van België. Daarnaast is Antwerpen onder Nederlandse toeristen ook één van de populairste steden voor een dagje of een weekendje weg.Tijdens de drukste dagen lopen er soms wel tienduizenden Nederlanders rond in de straten van Antwerpen. Vooral tijdens de jaarlijkse kerstmarkt kan het erg druk zijn in Antwerpen en dan met name in het weekeinde.

cropped antwerpen bezienswaardigheden 7648 xl

WINKELS VAN ANTWERPEN

De meeste bezoekers aan deze stad Antwerpen komen om te winkelen. De stad biedt een groot aanbod van winkels in alle soorten, maten en prijsklassen. Erg populair bij Nederlanders zijn De meir Antwerpen. De mooiste plek om te shoppen is ongetwijfeld de STADSFEESTZAAL met haar prachtige aankleding en mooie winkels. Feitelijk mag je Shopping Stadsfeestzaal als het kloppend hart van winkelgebied de meir beschouwen. Het centrum van Antwerpen is een waar winkelparadijs. Honderden winkels zorgen er samen voor dat je hier meerdere dagen kunt winkelen zonder je te vervelen. Het winkelaanbod in Antwerpen is zeer divers. Natuurlijk kun je hier gewoon de filialen opzoeken van de bekende winkelketens, maar Antwerpen heeft nog heel veel ‘eigen’ winkels. Zo zijn er volop leuke winkeltjes met gifts en gadgets, een ruim aanbod van zelfstandige modewinkels (waaronder die van enkele Belgische topdesigners), fantastische winkels met antiek en brocante, winkels met typisch Antwerpse en Belgische producten zoals kant en bier, stripwinkels en natuurlijk volop winkels met lekkernijen zoals de overheerlijke Belgische chocolade. Antwerpen telt een aantal winkelwijken en winkelgebieden die vaak hun eigen karakter en publiek hebben. Tevens zijn er een aantal overdekte winkelcentra. Enkele hiervan zijn gelegen in het centrum zoals Century Shopping Center, Grand Bazaar Shopping Center, Stadsfeestzaal en Nieuwe Gaanderij. Het grootste overdekte winkelcentrum van Antwerpen ligt buiten het centrum, in de voorstad Wijnegem. Dit is het Wijnegem Shopping Center waar een kleine 250 winkels onder één dak verzameld zijn. In het centrum wordt de Meir over het algemeen als dé winkelstraat van Antwerpen gezien. Deze brede winkelstraat is de as waarom het gelijknamige winkelgebied ligt. De Meir is grotendeels autovrij, waardoor het winkelend publiek volop de ruimte krijgt. De winkels die het in het hogere segment zoeken vind je vooral terug in winkelgebied Quartier Latin. Dit winkelgebied omvat onder andere de Schuttershofstraat, Hopland en de Korte Gasthuisstraat. Dit is het gebied van de exclusieve merken. Voor winkels op het gebied van design ga je naar Het Zuid. Hier tref je veel winkels aan die je kunt omschrijven als creatief of alternatief. Het Zuid behoort tevens tot de meer aangename gebieden van de stad om te wandelen of lekker te eten.

BEL VOOR TAXI 03 233 37 37
Flower Carpet Grand Place Antwerp Belgium 3
cropped belgium antwerp grand place

ANTWERPEN

Antwerpen is de hoofdstad van de gelijknamige Belgische provincie. Antwerpen ligt ongeveer vijftig kilometer ten zuiden van Breda, waardoor het voor veel Nederlanders de snelst bereikbare grote stad van België is. Antwerpen is dan ook al jarenlang de best bezochte Belgische stad onder Nederlandse bezoekers. Dat heeft niet alleen met de ligging te maken, maar vooral ook met alles wat Antwerpen te bieden heeft. Antwerpen staat bekend als een uitstekende winkelstad waar volop bezienswaardigheden te zien zijn en waar je prima terecht kunt voor een hapje en een drankje. Al decennia lang trekken Nederlanders naar Antwerpen om te shoppen en uit te gaan. Voor veel Brabanders en Zeeuwen is een avondje stappen in Antwerpen een regelmatig terugkerend ritueel. Hetzelfde geldt voor winkelen. Er zijn tienduizenden Nederlanders die voor hun seizoen inkopen vrijwel standaard richting Antwerpen gaan. Modestad Antwerpen heeft een ruim aanbod waar je winkelend al snel met volle tassen huiswaarts kunt keren als je alles meeneemt wat je leuk vindt.

STAD TAXI ANTWERPEN

UITGAAN IN ANTWERPEN

Antwerpen heeft altijd al een zeer nadrukkelijk aanwezig uitgaansleven gekend. Al eeuwen geleden kwamen de zeelui hier aan wal om de inwendige mens eens goed te laten verzorgen. Antwerpen heeft ook altijd al een flinke regionale uitstraling gehad als het aankomt op uitgaan. De afgelopen decennia is het uitgaansleven in Antwerpen wel veranderd. Vroeger concentreerde het uitgaansleven zich in de historische binnenstad, maar hadden ook veel buurten hun eigen cafés. De afgelopen jaren zie je dat de hoeveelheid bruine kroegen maar ook de hoeveelheid clubs is afgenomen in Antwerpen. Tevens zie je een verschuiving. Waar je eind vorige eeuw vooral in de stationsbuurt en rondom de Grote Markt moest zijn om te stappen, daar zijn er deze eeuw nieuwe uitgaansplekken ontstaan. De wijk Het Zuid en later Het Eilandje weten steeds meer publiek naar zich toe te trekken. Op het gebied van clubs is er in Antwerpen niet zo veel meer over. Vroegere discotheken zoals Popking, The Groove en Funk You zijn verdwenen. Housetempel Zillion (1997-2002) heeft haar deuren moeten sluiten door problemen met justitie en ook populaire plekken zoals Stereo Sushi en Velvet Lounge zijn verleden tijd. Op het gebied van clubs heb je tegenwoordig Ikon, Cafe d’|Anvers en gay clubs zoals D-Club. Populair onder vrijgezellenfeesten is karaokebar Bonaparte. Deze zit aan de Grote Markt. De leukste manier om uit te gaan in Antwerpen blijft misschien wel de ouderwetse kroegentocht. Antwerpen telt nog zo veel leuke kroegen dat er voldoende te ontdekken valt. Drink hier een ‘bolleke’ of een ander heerlijk Belgisch biertje, raak in gesprek met Antwerpenaren en leer het echte Antwerpen een beetje kennen. Wil je vooral te maken krijgen met lokale mensen in plaats van met mede-toeristen dan kun je het beste de vrijdag en zaterdag een beetje mijden. Leuk om te doen is om mee te gaan met een georganiseerde kroegentocht in Antwerpen. Op die manier kom je misschien wel in geweldige cafe’s waar je anders niet zou komen. Behalve ‘gewone’ bars en clubs telt Antwerpen ook nog speciale bars. Zo heb je diverse gay bars in Antwerpen, maar vinden ook liefhebbers van een goed glas wijn of een heerlijke cocktail wel hun plekjes in Antwerpen. Op het gebied van cocktails is ‘Cocktails at Nine’ een topper. Wijnliefhebbers durven we met alle liefde Wijnbar La Douce aan de Lijnwaadmarkt aan te bevelen.

STAD TAXI ANTWERPEN
IMG 0530
Flower Carpet Grand Place Antwerp Belgium 4

HAVEN VAN ANTWERPEN

De haven van Antwerpen is al zo’n negen eeuwen oud en behoort al sinds de middeleeuwen tot de belangrijkste havens ter wereld. De haven is een zeehaven omdat hij door de Schelde in verbinding staat met de Noordzee. Vroeger was de haven nog gesitueerd in de binnenstad van Antwerpen. Deze is langzaamaan naar de noordkant van de stad verhuisd, waardoor de havenfunctie uit de binnenstad verdwenen is. De overgebleven Scheldekaaien met de hangars en havenkranen zijn de stille getuigen aan de tijd dat hier nog volop havenactiviteit was. De huidige haven van Antwerpen is goed voor bijna tweehonderd miljoen ton aan aan- en afvoer van goederen per jaar. Dat gebeurt door rond de 15.000 zeeschepen die jaarlijks in Antwerpen aanmeren. Het grootste deel van het transport via de haven van Antwerpen gebeurt door middel van zeecontainers. Wie meer wil weten over de haven van Antwerpen kan deelnemen aan een boottocht over de Schelde of het Museum aan de Stroom (MAS) bezoeken.

STAD TAXI ANTWERPEN

EILANDJE VAN ANTWERPEN

Het Eilandje is de nieuwe opkomende wijk in Antwerpen. De wijk is gelegen aan de Schelde bij de oude haven. Het centrum van de wijk is het Willemdok en het Bonapartedok. Deze dokken werden uitgegraven in opdracht van Napoleon en later voltooid door de Nederlandse koning Willem 1. Jarenlang was dit gebied vervallen. Het stond vol met lege pakhuizen, vervallen huizen en lelijke panden. Sinds de komst van het Museum aan de Stroom is er echter flink wat geld geïnvesteerd in het gebied en is het vooral op zonnige dagen een erg leuke lek in de stad Antwerpen. Het Willemsdok is tegenwoordig de jachthaven van Antwerpen. Een haven die vooral erg populair is onder de Nederlanders. Je fiets hier immers zo het centrum in. De haven en de straten rondom het eilandje zij flink aangepakt. E is nieuwe bestrating gekomen en de oude vervallen pakhuizen zijn stuk voor stuk allemaal opgeknapt. Tegenwoordig zijn het de hipste stukken onroerend goed van de stad. Ontwerpen Dries van Noten heeft er zijn hoofdkantoor en ontwerp studio zitten, maar ook de sterrenchef van ’t Zilte verkoos het Eilandje als zijn nieuwe uitvalsbasis. Naast topontwerpers en sterrenrestaurants komen er ook steeds meer gezellige terrasjes en eettentjes. Het nieuwe museum de Red Star Line voegt weer een attractie toe aan de nieuwe wijk. Men is hier nog steeds niet uitontwikkeld. Verschillende mooie oude gebouwen zoeken nog investeerders om de boel flink op te knappen. Het Eilandje is een leuke wijk in opkomst.

STAD TAXI ANTWERPEN
cropped carte 1
×
google-site-verification=7iKO9q8BsgFSUbNA1XcHjVo5taOpUsKjPWVo2Pe_WdY